Etichete

miercuri, 8 septembrie 2010

Misterul retelelor de buncare subterane

Exista zvonuri ca in toata lumea se construiesc cu frenezie buncare subterane. In SUA, se spune, se construiesc 2 baze subterane pe an iar pina in prezent exista deja in jur de 140. In toata lumea ar fi in jur de 1500. In America ele sint denumite DUMB (Deep Underground Military Bases) iar primele dintre ele au fost construite in anii ‘40 ai secolului trecut.

Unii oameni care pretind ca au intrat in astfel de baze spun ca suprafetele acestora au dimensiuni impresionante care ating marimea unui oras de dimensiuni medii. Multe dintre DUMB-uri sint legate intre ele prin tuneluri prin care circula trenuri pe perna magnetica, ce pot atinge viteze de 2000 km/h.

In SUA, s-a constatat ca DUMB-urile sint construite, in special, in zona unor obiective strategice, cum ar fi baze militare, sedii DHS (un departament federal care se ocupa cu protejarea tarii impotriva atacurilor teroriste si a dezastrelor naturale) sau celebra zona Area 51. ( vezi harta aici)Cum e posibil sa fie construite asa de multe locatii subterane si atit de multe tuneluri care insumeaza mii de kilometri lungime? Ei bine, americanii se pare ca ar dispune de o masina de produs tuneluri care functioneaza cu energie nucleara si foloseste laserul pentru a “sapa” pe sub pamint. Am pus in ghilimele cuvintul “sapa” deoarece nu e vorba propriu-zis de o sfredelire a pamintului ci de … o topire a lui.

Cu ajutorul reactorului nuclear, masina dezvolta o temperatura de 1000 de grade Celsius cu care topeste pamintul si rocile pe care le intilneste in cale. In acest fel se creaza si peretii tunelului care, in faza finala, au un aspect sticlos si sint foarte duri. Un alt avantaj al acestui mijloc de produs tuneluri este ca nu lasa in urma deseuri sau moloz, care sa trebuiasca sa fie scoase in exterior cu benzi rulante, trenulete sau camioane.

Nuclear Subterrene, cum se cheama masina, poate produce tuneluri de peste 12 metri diametru intr-un ritm de pina la 10 kilometri pe zi. Da, ati inteles bine, 10 (zece) kilometri de tunel pe zi.

O astfel de masina costa 13 milioane de dolari. Nu se stie de cite astfel de masinarii dispune SUA. La construirea unui singur DUMB lucreaza intre 10.000 si 18.000 de americani. Costul realizarii unui oras subteran se ridica in jur la 20 miliarde de dolari. Banii investiti in asemenea structuri se spune ca ar proveni din asa-zisul Buget Negru, din care sint finantate proiectele secrete. Se apreciaza ca in 2009, Bugetul Negru al SUA ar fi fost de 50 de miliarde de dolari.

Asadar, sume imense de bani se investesc in aceste orase subterane. Intrigant este faptul ca ele se construiesc in secret, daca se construiesc. De ce? Care e scopul lor? E normal ca orice guvern din lume, orice presedinte de stat, sa poata dispune de un astfel de buncar, baza subterana, pentru a se refugia in cazul unui razboi, unui cataclism natural. E logic! Dar, numai SUA ar dispune de 140 de DUMB-uri! Pentru cine? Pentru ce?

Se prefigureaza vreo catastrofa naturala planetara? Vreun razboi nuclear? Vreo schimbare climatica dramatica? Este real acel plan de reducere a populatiei umane cu 90%? (citeste aici)

Daca este sa judecam rational, orasele subterane vor constitui o alternativa in viitor. Ele sint ferite de capriciile vremii. Nu sint afectate de vinturile puternice ale uraganelor, nu sint afectate de inundatii , de zapezi care sa blocheze traficul. Nici radiatiile ultraviolete nu mai pot fi o problema pentru locuitorii unui oras subteran. Exista multe avantaje!

Daca mijloacele de realizare a oraselor subterane au atins performantele prezentate mai sus, de ce nu se vorbeste despre macar proiectul unui astfel de oras? Japonezii ar fi printre primii interesati sa construiasca asa ceva, la criza de suprafete de teren in care se afla.

Omenirea redusa cu 90% ?

Printre multe teorii ale conspiratiei care sint vehiculate in prezent pe plan mondial circula si aceea conform careia societati secrete de pe glob urmaresc reducerea omenirii cu 90% in viitorul apropiat. Tinta este ca populatia lumii sa nu depaseasca 500 de milioane de oameni. De ce asta? Pentru ca se estimeaza ca resursele Terrei nu vor mai fi suficiente pentru a sustine intreaga omenire. La sfirsitul secolului XVIII, demograful Thomas Malthus sustinea ca numarul de oameni creste in progresie geometrica (ex: 2, 4, 8, 16, etc), pe cind resursele alimentare cresc doar in progresie aritmetica (ex: 1, 2, 3, 4, etc).

Claculele statistice arata ca in anul unu D.C. in lume traiau circa 200 de milioane de oameni. In 1960 eram 3 miliarde iar in 1999 ajunseseram la 6 miliarde . Asadar, in doar 40 de ani populatia lumii s-a dublat! Prin anul 2050 se apreciaza ca vom depasi 9 miliarde de oameni iar cea mai generoasa predictie este ca in anul 2100 se va ajunge la 40 de miliarde de indivizi.

Daca economia mondiala ar merge bine, si n-ar avea parte de crize prelungite, puterea de cumparare a oamenilor ar creste iar consumul la fel. Sa ne gindim doar la China, care in ultimii 20 de ani a cunoscut o dezvoltare economica exploziva. In zece ani, mai exact intre 1995 si 2004, numarul masinilor auto a crescut de aproape 8 ori, numarul aparatelor de aer conditionat de circa 10 ori iar numarul televizoarelor color s-a triplat. Doar in anul 2008, in China s-au vindut 10 milioane de masini. Orasele chinezesti se dezvolta vazind cu ochii. Ele au intrat deja in topul mondial al oraselor cu cei mai multi si mai inalti zgirie nori din lume. Se estimeaza ca in anul 2025 vor exista in China 221 de orase cu peste 1 milion de locuitori, iar in acestea, in urmatorii 20 de ani, se vor construi 50.000 de zgirie nori, adica echivalentul a 10 orase de talia New York-ului de azi.

Ginditi-va ce consumuri vor exista in China in urmatorii ani! Ginditi-va ce ar insemna sa apara si alti poli de dezvoltare pe planeta. Gradul de urbanizare ar creste si asta inseamna poluare si secatuirea planetei de resurse importante. Se estimeaza ca in citiva zeci de ani resursele de petrol si gaze ale Pamintului vor fi epuizate. Ce se va intimpla atunci cu asezarile urbane ale Terrei? Asta in timp ce conversia catre energii alternative se face greoi si cu multa rezistenta din partea multora.

Sa observam ca nici o specie de animale sau de pasari nu se dezvolta numeric nelimitat. Exista un echilibru in natura in privinta speciilor. Orice crestere exagerata a unei specii ar putea provoca un dezechilibru general. De ce am crede ca noi putem face exceptie de la aceasta regula? Poate ca exista mecanisme automate de natura biologica, fizica sau metafizica care regleaza lucrurile. Or fi razboaiele intimplatoare? Or fi epidemiile sau pandemiile intimplatoare? Or fi schimbarile climatice sau catastrofele naturale intimplatoare? Am putea sa ne intrebam si daca aceste societati secrete nu sint cumva instrumente ale unor entitati superioare sau expresia unor legi metafizice. Gindind astfel lucrurile, oricare dintre cataclismele prevazute pentru 2012 poate fi acceptat ca facind parte dintr-o logica a lucrurilor.

Vi se mai pare fantasmagorica o conspiratie care urmareste reducerea populatiei cu 90%? Pentru a va face o anume idee, vedeti aici cum este distribuita densitatea populatiei pe planeta, pentru a intui cam de unde ar putea dispare cei mai multi oameni.