Etichete

marți, 21 decembrie 2010

Universuri paralele



Exista o infinitate de Big Banguri intr-un Multivers Divin * Materia e doar o proiectie tridimensionala, o ciocnire a membranelor universurilor concentrice * Viata e doar un "vis de nastere", o proiectie a unui "suflet" din Marele Fluid, deci exista si dupa moarte.

AIM a relatat curand ca Sir Roger Penrose, fizician la Universitatea din Oxford, a sustinut initial ca a gasit dovezi ale unui Big Bang nesfarsit. Replica la teoria lui este cu adevarat o noutate. Un alt om de stiinta care a contibuit la descoperire este Vahe Gurzadyan, de la universitatea din Erevan si care sustine ca a aflat modalitatea prin care a aparut materia, ca o ciocnire a universurilor paralele. Teoria nu este chiar noua, ea a mai fost la un momenta dat lansata de un teoretician american de origine japoneza si prezentata la BBC intr-un documentar "Paralel Universe".



Dovezile descoperite de cei doi prin analizarea datelor de la Planck Space Observatory arata ca Universul are o ciclicitate eterna. Ceea ce ar fi gasit ei sunt cercuri concentrice in microundele cosmice, un ecou al Big Bang-ului. Un alt grup de cercetatori sustine ca a descoperit dovezi ale prezentei unui numar infinit de Universuri. In celelalte Universuri, legile fizicii pot fi radical diferite de cele din al nostru. Conform publicatiei Technology Review, citata de Daily Galaxy, aceste Universuri s-ar fi ciocnit in trecut. In urma ciocnirii dintre universurile paralele si concentrice rezulta materia.



Exploziile au lasat in urma anumite "cicatrici cosmice" care ar fi vizibile in microundele cosmice. Britanicul Stephen Feeney si colegii sai afirma ca Universul nostru s-ar fi ciocnit cu altele de cel putin patru ori in trecut. Descoperirea initiala a lui Penrose a ridicat semne de intrebare, dar a atras si multi sustinatori. Aceasta teorie cu Universurile infinite este mai degraba o reactie la teoria profesorului de la Oxford. Sonda spatiala Planck, lansata de NASA, este cea care va lamuri controversele in aceasta privinta, caci ea scaneaza acum microundele cosmice. La analiza datelor, aceste cercuri concentrice isi vor dovedi sau nu utilitatea in explicarea Universurilor extraterestre.

Universurile paralele sunt o preocupare cat se poate de serioasa a NASA. Agentia intentioneaza sa demonstreze stiintific existenta universurilor paralele. Experimentul va incepe anul viitor. Un spectofotometru va fi montat pe Statia Spatiala Internationala in februarie 2011, care va trimite mai departe sonda Plank. Dispozitivul va capta razele cosmice, cautand antimateria si materia intunecata din vidul spatiului interstelar, departe de influentele perturbatoare ale atmosferei Pamantului. Programul este conceput ca o colaborare a mai multor echipe de cercetatori din toata lumea, care au diverse teorii. De pilda, oarcum altfel decat cei de la Oxford, echipa de cercetatori americani de la Universitatea din Pennsylvania sustine ca programul va demonstra ca exista universuri paralele asemanatoare cu universul nostru, separate de intervale spatiale mici care nu pot comunica.



Cercetatorii britanici de la Universitatea Stanford au mers si mai departe. Ei au pus la punct un algoritm ce permite aflarea numarului de universuri posibile, pornind de la faptul ca universul in care traim nu este de fapt decat o membrana tridimensionala a unui univers multidimensional. Aceasta pare a fi o teorie universala ce i-ar incanta si pe creationisti, caci universul multidimensional - conform teoriei - ar fi substanta universala motrica si creatoare, adica Dumnezeul biblic. Tot aceasta teorie ar explica si de ce ar exista viata dupa moarte. Practic, viata a existat si inainte de moarte, in multivers, iar intrarea in viata tridimensionala ar reprezenta doar o proiectie a materiei. De aceea "tot ceea ce construiesti in acesta viata iti va fi folositor in cealata, iar substanta universala te va judeca daca poti sau nu patrunde in multivers..."
.
Teoria i-a entuziasmat si pe alti cercetatori din domeniul biologiei care ar spune in acest caz ca viata se naste tridimensional in ciocnirea de energii din care rezulta materia, iar de aici, din aceasta proiectie, incepe constructia individuala in interiorul multiversului energetic. Astfel ca moartea nu ar reprezenta decat definitivarea proiectului, trezirea la realitate a individului in afara proiectiei tridimensionale, in multivers, in interiorul substantei universale. Cercetatorii de la Stanford cred ca in 2011 se va afla clar cine a avut dreptate si ca teoria lor acopera, deocamdata, toate domeniile, iar modelul lor poate fi demonstrat atat matematic, cat si fizic, dar si biologic si religios.

In afara diferitelor teorii, si alti specialisti din intreaga lume asteapta cu sufletul la gura primele rezultate concrete ale experimentului NASA. Cert este ca analizele spectrale de mare finete care vor fi realizate in spatiu ar trebui sa rezolve misterul materiei intunecate si sa arate clar daca aceasta este intr-adevar liantul care poate tine mai multe universuri impreuna. Materia intunecata ar fi doar o forma de energie care atrage si respinge (functie de teoretician) universurile paralele intre ele. Este un fel de "forta gravitationala" intre universuri. Mai precis, universul nostru isi continua expansiunea - contrar teoriei initiala a Big Bangului care spunea ca dupa o explozie tre sa vina si o implozie - deoarece este atras de un alt univers paralel din "fata" celui al nostru si respins de altul care "vine din spate".

Astfel, universul e incarcat "pozitiv" pe directia de deplasare si "negativ" in urma directiei de deplasare. Directia fireasca de curgere a energiei in univers este de la (-) la (+), iar cea inversata de la (+) la (-) reprezinta o "incarcare capacitiva". Ca o baterie care se incarca daca ii pui un incarcator la borne (+) la (+) si (-) la (-), iar daca ii pui bornele inversate se descarca. Acesta este motivul pentru care universul "din urma" tinde sa-l respinga pe cel "din fata", dupa ce s-a realizat expansiunea initiala cauzata de ciocnirea universurilor si nasterea proiectiei tridimensionale reprezentat de materie. In faza initiala a exploziei, curgerea de energie se realizeaza de la (-) la (+). Daca cel din spate (adica o noua ciocnire) se produce pe timpul expansiunii primului atunci cel "din fata" il va atrage pe "cel din spate"). Dupa ce celui din fata i se va fi epuizat expansiunea initiala i se inverseaza polii, cum ar fi fost firesc pentru o implozie, numai ca acum se va respinge cu cel din urma, adica ca un magnet la care se resping (+) cu (+) si (-) cu (-).



Teoreticienii cred ca aceste impulsuri de energie (succesiuni de Big Banguri) reprezinta chiar "viata multiversului", o "inima" care bate pe o anumita frecventa. Universurile paralele se petrec dupa un ciclu asemanator cu "sistola" si "diastiola" iar ciocnirea lor si aparitia materiei ar fi precum "valvele" pe unde se face scurgerea de energie a multiversului, in acest caz, "fluidul universal" ar fi precum sangele care trece prin inima. Ceea ce i-a facut imediat pe creationisti sa afirme ca Dumnezeu (multiversul) i-a facut pe oameni "dupa chipul si asemanarea lui". Universurile paralele se pot intelege mai usor ca valurile concentrice ce se creeazamare, la doua valuri care se ciocnesc, in urma lor rezulta spuma alba. Acea spuma ar fi materia, preluata de unul din valuri. Spuma sta pe coama valului, asa cum materia este doar proiectia universului respectiv, iar materia intunecata este "groapa" dintre cele doua valuri.