Etichete

miercuri, 12 mai 2010

Anatomia Sufletului: Extensii si Configuratii

Introducere

Planeta Pamant impreauna cu civilizatia umana se afla la un moment de rascruce al evolutiei, moment care poate fi privit in timp ca o bifurcare a cailor ce vor fi urmate.

O parte dintre oameni vor continua pe Pamant, formand Comunitati de Lumina 4D, continuand roata reincarnarii pe o treapta superioara de evolutie.
O parte foarte mica dintre oameni, dar mare raportata la evenimentele similare din istoria planetei, se va inscrie pe Calea Ascensiunii 5D in Corp Eteric Cristalin de Lumina, corp nemuritor.Pentru ambele grupuri, dar mai ales pentru ultimul, drumul sacru catre Lumina Nemuritoare este insotit de cerinte precise, ce se suprapun in cazul Ascensiunii peste nivelul vibratoriu necesar, atat la nivel de suflet cat si la nivel de trup fizic. Una dintre cele mai importante cerinte pentru Ascensiunea 5D, dincolo de nivelul vibratoriu minim, este integritatea sufletului ( 1).

Sufletul uman, prima oara individualizat in 7D, s-a fragmentat in mod natural pentru a putea trai experienta dimensiunilor dense. Pe langa aceasta fragmentare naturala, au existat insa multiple fragmentari datorate traumelor suferite in dimensiunile dense 3D, 4D (printre altele, scufundarea Atlantidei si Lemuriei). Pentru a avea nivelul energetic necesar inscrierii cu succes pe calea Ascensiunii, este important sa fie reintegrate cat mai multe fragmente pierdute prin Spatiu si Timp. ( 2).

Pare un proces greu, dar nu este asa. O multime de ghizi asteapta sa fie chemati in meditatii pentru a ajuta reintegrarea.
Pentru a putea medita in mod eficient pentru reintegrarea sufletului, este necesar sa participe toate corpurile, inclusiv cel Mental. Asadar, este importanta o intelegere a Genezei, Diviziunii si Fragmentarii Sufletului. O astfel de intelegere va putea deschide de asemenea unghiuri noi de perceptie asupra lui Iisus, asupra afirmatiei facute de Tobias (Crimson Circle) precum ca Iisus nu a fost un "souled being" (nu a fost o fiinta animata de un suflet, ci de ceva mai inalt). Ar putea fi intelese de asemenea si afirmatiile mai multor oameni (exceptand impostorii) cum ca sunt reincarnarea lui Iisus. Aceasta intelegere va fi cuprinsa in mai multe mesaje din seria Anatomia Sufletului.

Extensii ale lui Dumnezeu

Dumnezeu a creat sufletele individuale ca Extensii ale Sale in interiorul Creatiei. Exista multiple niveluri (densitati) ale fiecarui suflet individual. Nivelul 12D este direct conectat la Dumnezeu si poate fi privit ca o sfera ce inconjoara Punctul Central Universal, Omniscient si Omniprezent al Creatorului.

Nivelul 11 poate fi privit ca un invelis ceva mai dens, ce inconjoara Sfera de Lumina Primordiala. Din acest moment putem face analogia cu crengile unui copac, Copacul Vietii.

Din Organismul 12D-11D ilustrat mai sus, ia nastere nivelul 10D, ce poate fi privit ca radacina si trunchiul unui copac in Padurea Vietii.. Nivelul 9D reprezinta crengi mai groase crescute pe Copacul Vietii. Acest nivel este deseori numit in filozofiile noastre Monada sau Avatar. Noi il vom numi Suprasuflet Maestru, care este Suprasufletul Suprasufletului. Nivelul 8D este reprezentat de crengile mai subtiri ce iau nastere din nivelul 9D al Copacului Vietii, si poarta denumirea de Supra Suflet.Nivelul 7D poate fi asemuit cu Frunzele si Florile Vietii care iau nastere din Suprasuflet si reprezinta Sufletele individuale. Frunzele si Florile au fibre, stamine, pistil ce pot fi asemuite cu aspectele sufletului ce traiesc experienta Lumilor Dense.

Configuratii

Fiecare dintre aspectele sufletului din densitatile 1D-6D creaza o forma care sa permita sufletului sa traiasca experienta acelui nivel de densitate. Astfel, molecula ADN este densificata printr-o forma de nastere, desi, in 5D si 6D nu exista nastere asa cum este inteles acest proces in societatea umana. In 4D, nasterea este aproape similara cu ceea ce se intampla in 3D.

Densificarea Sufletului poate avea loc prin Fragmentare sau Diviziune, in functie de Configuratia sufletului respectiv.
Diviziunea are loc atunci cand un Suflet ia nastere dintr-un Suprasuflet. Aceasta se poate intampla la diverse niveluri, dar cel mai uzual este atunci cand un Suprasuflet 8D trimite aspecte ale sale in dimensiunile dense, divizandu-se pentru formarea de Suflete 7D.

Un Suprasuflet 8D da in mod normal nastere la 12 Suflete individuale 7D.
Exista exceptii in acest univers si in altele. Unele Suprasuflete se divid in 6,4,3 sau 2, dar, cel mai comun este 12 Suflete, care sunt conectate permanent la Suprasuflet si, desigur, la Dumnezeu. Fiecare din cele 12 diviziuni este o entitate completa si suverana, precum celulele care se divid dand nastere la alte celule complete si functionale.

In mod obisnuit, Sufletele sunt nascute din Dumnezeu in mai multe contingente. In Creatia timpurie, unele constiinte au venit in individualitate in 12D, dar, cele mai multe in 7D. Procesul diviziunii si ramificarii de la nivelul 12D la 7D s-a petrecut aproape instantaneu, deci, se poate spune ca sufletele s-au nascut in 7D direct din Dumnezeu. Dupa ce Sufletele se inalta prin Ascensiune inapoi in 7D (trecand prin 4,5,6 D), incep o noua spirala evolutiva de la 7D la 12D, cand traiesc experienta nivelului Suprasuflet 8D, Maestru Suprasuflet 9D si Dumnezeu (10,11,12 D) in moduri care nu au mai fost traite ca experienta de la nasterea in 7D.

Cele 12 Suflete nascute ca Diviziuni de Suprasuflet pot fi privite ca familia principala de Suflet. In cele mai multe cazuri, cele 12 Suflete au fost nascute ca perechi, ceea ce inseamna un numar de 6 perechi. Perechile sunt Suflete Gemene sau, termenul mai familiar este Suflete Pereche... Cele doua Suflete Pereche sunt nascute simultan de catre Suflet, fiind astfel Gemene.


1D-3D: corp fizic (constienta minerala, plante, animala)
4D: corp astral
5D: corp eteric
6D: corp cauzal

7D: suflet individualizat

8D: suprasuflet
9D: monada, nivel atmic sau suprasuflet maestru

10D: nivel Christic, nivel Budhic
11D: Dumnezeu individualizat
12D: Dumnezeu Universal


Anatomia Sufletului: Diviziune si Fragmentare

Introducere

Chiar si printre oamenii mai evoluati, care nu se identifica cu corpul fizic, exista credinta ca ei reprezinta totalitatea sufletului, care este incarnat in forma umana. Cu toate acestea, situatia este ceva mai complexa, in sensul in care Sufletul 7D nu coboara niciodata in totalitate in corp, ci doar un aspect al lui.Asadar, Spiritul incarnat in forma umana reprezinta doar o parte a sufletului uman originar. Cu alte cuvinte, in vreme ce Floarea Vietii (Sufletul) este in siguranta in bratele lui Dumnezeu, Pistilul Vietii (aspectul incarnat) traieste aventura Salii Oglinzilor, adica Lumea Iluziilor 3D. In mod suprem, suntem in fiecare moment in siguranta in bratele lui Dumnezeu, chiar daca uneori uitam aceasta si cream Iluzia Primejdiei, care se manifesta ca realitate in iluzoria lume 3D.

Natura Divizarii si Fragmentarii Sufletului

Asa cum a fost mentionat in mesajul anterior, cele mai multe suflete au luat fiinta prin divizare, coborand pe spirala evolutiva de la 12D la 7D. Alte suflete, cele mai multe numite suflete "batrane" au venit in individualitate direct in 12D. Procesul divizarii de la 12D pana la 7D este dificil de exprimat in cuvinte, asadar materialul se va concentra asupra a ceea ce se intampla in planurile mai dense.

Sufletul individual 7D are cateva modalitati in care se poate fragmenta in piese mai mici. Atunci cand se divide in mod similar diviziunii celulare, avem ceea ce se numesc Fragmente Parinte. Exista de asemenea si Fragmente Secundare ce iau nastere din Fragmentele Parinte. Cand un suflet se incarneaza intr-un anumit plan de existenta, acel Suflet ia o mica parte din el si o proiecteaza in acel mecanism perceptiv (sau corp) potrivit acelui plan sau dimensiune. Trebuie inteles ca un Suflet nu isi trimite niciodata intreaga fiinta in dimensiunile mai dense ale Creatiei. El trimite doar o mica parte in vreme ce Sufletul Parinte ramane in 7D.

Acest proces se petrece relativ usor atunci cand Sufletul se proiecteaza in 6D. Un Suflet individual 7D pur si simplu fragmenteaza o parte din el in 6D, o densifica usor, intra intr-un Corp de Lumina 6D (ca sa fim mai precisi, isi construieste un Corp de Lumina 6D deoarece in 6D, corpurile mai degraba se construiesc decat se foloseste unul gata facut) si devine o entitate 6D traind experienta unui plan de existenta din cea de a 6-a dimensiune. O entitate 6D are ca Suflet Parinte aspectul sau 7D si poate interactiona usor cu acesta, in maniera in care o naveta comunica cu nava mama.
Sufletele 7D pot avea mai multe fragmente in lumile mai dense, asadar el poate avea cateva fragmente in 6D.
Atunci cand Sufletul decide se intre in 5D, este necesar ca procesul de fragmentare sa mearga mai departe. Pe masura ce acest proces are loc (prin fragmentare si densificare), sufletul poate avea cateva fragmente in 5D. Fiecare din fragmentele 5D poate avea un Fragment Primar in 6D, care la randul sau are un Fragment Parinte in 7D.
Asadar, avem acum:

Fragment Parinte 7D -> Fragmente Primare 6D -> Fragmente Secundare 5D.

Fragmentele Secundare 5D creeaza o densificare ce le permite sa intre intr-un Corp de Lumina 5D pentru a trai experienta celei de a 5-a dimensiuni. Procesul construirii unui Corp de Lumina 5D este ceva mai dificil decat al Corpului de Lumina 6D.

Atunci cand Sufletul alege sa intre in 4D, are loc un proces cu totul diferit, adica ceea ce numim Incarnare. Sufletul se fragmenteaza si se densifica, proiectandu-se apoi intr-un embrion din abdomenul unei mame din acel plan de existenta. Apoi, prin procesul nasterii, el ia fiinta ca suflet incarnat. Acest sufletel incarnat are o familie de suflet (daca putem spune asa) in aspectele sale 5D (Fragmentele Secundare), care la randul lor au Fragmente Primare 6D, care la randul lor au un Fragment Parinte 7D.

Cand Sufletul alege sa intre in 3D, avem acum 4 niveluri de fragmentare necesare pentru ca acesta sa poata intra intr-un corp fizic 3D pentru a trai experienta celei de a 3-a dimensiuni. Toate fragmentele aspectului de suflet incarnat din 4D, 5D, 6D vor fi considerate ca Arbore Genealogic Sufletesc sau Familie de Suflet.


Asadar, ca sa recapitulam, Suprasufletul 8D se divide in 12 Suflete Parinte (suflete individuale), care la randul lor se fragmenteaza in piese mai mici pentru a trai experienta planurilor mai dense decat 7D.
Ne putem intreba cum un Suflet (fragment de suflet) 4D se poate fragmenta in 3D ?
Acest aspect va fi elucidat in mesajul urmator, deoarece fragmentarea 3D are un mecanism mai deosebit decat ceea ce a fost descris mai sus.


Anatomia sufletului: Fragmentarea 3D

Introducere

Mesajele precedente pe tema anatomiei sufletului au evidentiat faptul ca un suflet individual 7D se fragmenteaza de mai multe ori pentru a putea trai experienta dimensiunilor dense. O parte va ramane 7D pana va fi reunita cu fragmentele mai dense pe masura ce acestea evolueaza si intra in Ascensiune. Insemnarea de astazi va evidentia modul cum un fragment de suflet 4D (cum au evoluat unii dintre noi in drum spre 5D) se poate fragmenta mai departe in aspecte 3D.

Fragmentarea 3D

Daca ne uitam in jurul nostu, vedem ca planeta este populata de miliarde de (fragmente) de suflete.
Acei oameni care au atins deja o vibratie 4D pot avea pana la 12 aspecte incarnate in 3D la orice moment de timp. Este cu atat mai interesant cu cat nivelurile 4D si 3D sunt coexistente pe Pamant in acest continuum temporal. Aceste fragmentari 3D au loc in general la nivelul planurilor astrale inalte ale aspectului uman 4D si nu prin nastere.Cand un fragment de suflet intra intr-un corp fizic in 3D, el petrece o viata ca suflet incarnat in forma biologica umana. Daca acest aspect al sufletului nu evolueaza suficient pentru a fi capabil sa intre direct in urmatoarea dimensiune (prin procesul Ascensiunii) si alege sa abandoneze corpul fizic (prin moarte fizica), el se va duce (ca spirit neintrupat) in planurile astrale sau eterice pana cand va fi capabil sa se re-densifice intr-un corp uman. Fragmentul ar putea sa evolueze si fara sa se incarneze, uneori chiar pana la 7D, depinzand de nivelul de constienta si de ceea ce are nevoie sa invete. Daca ramane la acelasi nivel relativ la care a plecat, fragmentul de suflet va intra in planurile astrale (4D). Acestea consista din multe sub-planuri, unele ce sunt descrise (din punct de vedere al unei constiente dense) ca si grotesti, intunecate si infricosatoare, iar altele ca placute sau minunate. In aceasta situatie, fragmentul de suflet va opta pentru o noua incarnare sau pentru re-unirea cu fragmentele sufletului sau din dimensiunile mai inalte, totul depinzand de ceea ce a avut loc in viata 3D pe care tocmai a trait-o.

Daca in acea viata a avut o experienta completa (din punct de vedere a ceea ce dorea sa exploreze) si nu au existat traume semnificative, fragmentul de suflet va fi capabil sa se re-unifice cu aspectele sale mai inalte, va face o re-evaluare si apoi va veni probabil inapoi pentru o noua incarnare.

Daca insa in acea viata a avut multe traume, fragmentul de suflet poate sa se rataceasca prin zona astrala si sa caute sa se ataseze de alte (fragmente) suflete incarnate. In acest caz avem de a face cu fenomene de tip ghost (stafii), spirite ne-incarnate sau entitati astrale care pot poseda partial sau total un suflet incarnat.
Trebuie retinut insa ca acest fragment "ratacitor" este inca parte a unor fragmente mai inalte, pana la sufletul parinte (fenomenul fragmentarii a fost evidentiat in mesajul precedent), deci, in Adevar, nu este pierdut. Este doar deconectat temporar de nivelurile sale mai inalte.

In cele din urma, toate sufletele care trec prin procesul incarnarii ajung la un nivel de constienta dupa care nu mai doresc sa continue sa se incarneze in corpuri dense si evolueaza spre niveluri mai inalte de expresie. Cand fragmentele de suflete ajung la nivelul de constiinta 5D, ele traiesc adesea experienta re-unirii cu unele din aspectele familiei de suflet (fragmentele primare, secundare ale sufletului) din densitatile mai inalte (5D, 6D). Acest proces de re-unire a fragmentelor de suflete se numeste Reintegrarea Sufletului.

Dincolo de procesele de fragmentare a sufletului detaliate in mesajele de fata, exista si fragmentarea inconstienta, in timpul vietii pe Pamant. Intelegerea acestui proces este foarte importanta, deoarece, prin el pierdem energie si forta de viata.
Ca urmare, fenomenul fragmentarii inconstiente merita o insemnare aparte si va fi tratat in mesajul viitor.


Anatomia Sufletului: Fragmenatarea inconstienta

Introducere

Viata pe Pamant inseamna o dinamica energetica complexa, care de multe ori scapa din vederile constientei prinsa in ciclurile vietii 3D (si uneori 4D). De parca asta nu ar fi de ajuns, exista centre de putere care fac tot posibilul sa ne traim viata intr-o paradigma comerciala, de supravietuire. Omul prins in mirajul acestor forte, nu mai are timp sa observe cum pierde forta de viata si energie, care, altfel, ar putea fi folosita pentru crestere spirituala si Ascensiune intr-o lume in care supravietuirea este asigurata iar trauma trecerii in moarte fizica si apoi reincarnare nu mai este de actualitate. Pentru a ne putea folosi toata forta de viata si energia pentru scopul nobil exprimat mai sus, mai ales in aceasta fereastra de oportunitate extraordinara care se deschide acum pe Pamant, este necesar sa cunoastem mecanismele fragmentarii inconstiente ce se petrece intr-o viata 3D (si uneori 4D, mai ales nivelele joase ale acestei dimensiuni).

Fragmentarea Inconstienta in timpul unei vieti pe Pamant

In timpul unei vieti pamantesti, sufletele se pot fragmenta chiar mai mult decat fragmentarile descrise in mesajele anterioare (fragmentari naturale). Numim acest tip de fragmentare: Fragmentare Inconstienta. Ea nu produce fiinte suverane. Am auzit cu totii expresia "am lasat o parte din mine cu persoana iubita...". Dincolo de cuvinte, acest fenomen este foarte real. Exista chiar un cantec "Mi-am lasat inima in San Francisco". Acel autor al cantecului nici nu realizeaza probabil cat adevar graieste. Atunci cand vizitam un loc placut si ne atasam de el, lasam energetic o parte din noi acolo. Daca s-ar face niste fotografii KIRLIAN ale unei persoane ce se ridica de pe un scaun, s-ar putea observa ca o parte din energia persoanei ramane atasata de scaun... Dupa un timp, acea energie se disipa si se intoarce la suflet, dar, in unele cazuri, mai ales daca exista atasamente emotionale, nu se mai intampla asa..

Daca devenim atasati emotional de o alta fiinta umana, se poate intampla ca o parte din noi sa se ataseze de aura acelei persoane si se poate astfel sa ne fragmentam. Este posibil, daca traim o viata plina de traume pe Pamant, sa avem mai multe fragmente din noi atasate de diverse persoane sau locuri pe care le-am vizitat... Fiecare fragment va fi de obicei pierdut si confuz in cautarea sa dupa fragmentul parinte.


Cand un alt suflet este foarte posesiv si dominator, acesta poate sa ia fragmente din noi si sa nu le dea inapoi in mod voluntar. Avem astfel ceea ce se numeste "vampiri energetici", care sunt suflete ce iau energie de la alte suflete in speranta ca vor avea astfel mai multa energie si putere, cand, in realitate, ele iau fragmente ale altor suflete si le ataseaza de propria aura (ceea ce este pana la urma un impediment si in evolutia lor). Practic, aceste suflete fura energia altora si o ascund. Fenomenul de "vampirism" poate avea loc si mai subtil, fara sa ne dam seama. Asta deoarece, unii dintre acesti "vampiri" disimuleaza in persoane tacute si aparent pasnice.Fragmentele de suflet intra in diverse sub-planuri de existenta, inclusiv astralul inferior, mijlociu si inalt, si, uneori, planurile eterice joase si mijlocii. Acestea sunt zonele generale in care putem gasi fragmente ne-intrupate. Exista si exceptii dar acestea nu vor fi discutate acum.

De ce se fragmenteaza involuntar sufletele in piese care nu sunt fiinte suverane ? Un suflet este o unitate energetica si contine filamente, fibre, conexiuni ... dupa cum dorim sa le numim. Aceste filamente se extind in afara din centrul esentei sufletului, adica acea parte din noi conectata direct la Dumnezeu. Energia Divina este distribuita prin filamente intr-un mod similar procesului prin care forta de viata a unui arbore trece prin ramurile sale spre frunze, ca parte integrala a organismului intreg. Asa cum crengile mai mici si frunzele se pot rupe intr-o furtuna, filamentele externe ale sufletului pot deveni fragile si slabe fata de partile centrale si, atunci cand sufletele exploreaza dimensiunile dense ale Universului, partile fragile se pot rupe de intreg si se pot atasa de campul energetic al altor suflete.

Piesele pierdute nu mai au o conexiune directa cu fragmentul parinte alta decat afinitatea energetica, deci, devine dificil pentru ele sa se reuneasca cu acesta. Piesele pierdute pot sa rataceasca prin planurile astrale si eterice pana cand gasesc un alt suflet de care sa se ataseze.. Daca sufletul de care se ataseaza nu este fragmentul parinte, atasamentul se poate manifesta ca si posesiune. In cazul in care atasamentul este instabil, avem o posesiune partiala. Daca piesa atasata este foarte mica, ea va aparea numai ca o mica pata pe aura parintelui surogat. Cu alte cuvinte, piesa pierduta contine o parte din constiinta parintelui pierdut, devenind acum parte componenta a constiintei parintelui surogat. Noul suflet parinte (surogat) poate deveni (prin starea psihica si starea de constiinta) un fel de "burete" pentru fragmentele altor suflete. Atunci cand un numar mare de fragmente pierdute ale altor suflete se ataseaza de aura unui suflet (parinte surogat), apar multe dificultati. Acel suflet poate avea multe greutati in a deveni constient de propria esenta. Straturile exterioare ale aurei sale vor contine multiple fragmente pierdute ale altor suflete. Daca sufletul gazda devine coplesit energetic de aceasta situatie, pot aparea probleme mentale severe.

Cei mai multi dintre noi cunosc pe cineva care pare sa gazduiasca energiile altor suflete pana la nivelul in care devine realmente dificil sa se cunoasca pe sine insusi. Fragmentele pierdute se ataseaza in scopul de a incerca reunirea cu sufletul parinte, dar, deoarece sunt numai fragmente, ele nu au inteligenta/constienta necesara pentru a recunoaste intotdeauna cand sunt reunite cu adevaratul parinte si cand nu. In mod general, fragmentele pierdute se vor atasa de suflete pentru care exista o oarecare afinitate (de exemplu, probleme emotionale similare fragmentului parinte). In unele cazuri, relatia poate fi descrisa precum cea intre un parazit si gazda sa. Daca parintele original este intunecat si piesele pierdute sunt intunecate, ele pot scurge forta de viata din parintele surogat (noua gazda). Este cazul multor suflete care se plang de oboseala constanta si epuizare, desi, din punct de vedere medical conventional nu se gasesc cauze..

Exista tehnici simple prin care vindecatorii indeparteaza fragmentele straine din sufletele care vin sa fie vindecate. In unele cazuri, fragmentele straine sunt trimise in Lumina, de unde sunt preluate de ghizi spirituali benevolenti si familii de suflet care le directioneaza catre adevaratul suflet parinte. Mai mentionam aici ca fantomele, aparitiile, fenomenele orb sunt cele mai obisnuite moduri in care fragmentele de suflet sunt percepute de catre clarvazatori.

Trebuie inteles ca nu toate imaginile, aparitiile si fenomenele orb sunt fragmente de suflete. Unele sunt forme gand, care sunt pachete de energie emanate de catre suflete. Cand gandul este proiectat cu intensitate mare, el radiaza in exterior intr-un tipar geometric, tipar al gandirii. Aceste tipare pot fi luate din greseala ca si fragmente de suflet pierdute. Formele gand se pot atasa si ele de diverse suflete. Ele vor tinde sa se ataseze de suflete care emana tipare similare de gandire (sisteme de credinta). Acesta este efectul legii atractiei. Daca este cineva in viata noastra de care suntem foarte apropiati si ne gandim permanent la el/ea, este posibil ca o parte din formele noastre gand sa se ataseze de aura acelei persoane. De obicei insa este necesar mai mult decat gandirea focalizata despre o alta persoana pentru ca aceste lucru sa se intample. Cel mai uzual mod in care piese din sufletul nostru se pot pierde intr-un alt suflet este relatia sexuala, procesul nasterii sau interactiunea foarte stransa in mediul familial.

Pe baza intelegerii obtinute pana acum din mesajele privitoare la fragmentarea sufletului, mesajul viitor va trata Integrarea Sufletului, un proces foarte important pentru evolutie si, desigur, pentru Ascensiune.


Anatomia Sufletului: Reintegrarea


Cuvant inainte

Traim acum un sfarsit de ciclu cosmic, in care o lume colapseaza pentru ca o alta sa se nasca. Cei care au acumulat un continut suficient de Lumina, un nivel de vibratie corespunzator, traiesc viziunea Ascensiunii 5D in Corp de Lumina nemuritor sau continuarea evolutiei pe Pamant (vibratie dominanta 4D) in contextul construirii unei Noi Lumi, intr-o era a bucuriei si prosperitatii pentru toti. Asa cum spuneam, chiar daca majoritatea celor ce vor continua aici vor avea vibratia 4D, deci vor continua pentru o vreme ciclul reincarnarii, ei vor trai experienta crearii Raiului pe Pamant, evoluand spre nivelul 5D pe parcursul unui numar de vieti.
Datorita progreselor stiintei si constiintei, o viata va dura mult mai mult decat pana acum.

Moartea fizica nu va mai fi o trauma ci doar un scurt popas in Lumea de Dincolo pentru o evaluare si pentru alegerea unui nou context de viata, care sa ajute sufletul sa evolueze rapid catre 5D. Asa cum remarca cineva, lumea 4D este inca prinsa in dualitate. Asadar, se pune intrebarea legitima: De ce se vorbeste in acest caz de Raiul pe Pamant ? Ei bine, pentru ca ajutorul imens oferit de Maestrii Luminii si de catre oamenii ce vor atinge vibratia 5D vor ajuta civilizatia umana 4D sa se indrepte catre Lumina, intr-o paradigma in care Mintea Inalta va fi in armonie cu Inima.
Apoi, a fost pusa intrebarea: De ce vibratia omenirii (marea majoritate ce va continua aici) va fi 4D atunci cand Iisus (si alti mesageri din zilele noastre) au anuntat altceva ? Daca omenirea ar fi urmat invataturile lui Iisus, marea majoritate ar fi urcat Acum in Corpuri Nemuritoare. Cu toate acestea, nu trebuie sa fii foarte perspicace sa iti dai seama ca invataturile Sale au fost urmate de foarte putini, mai mult, au fost distorsionate de catre institutiile religioase ce educa masele... Iisus a facut cunoscut cel mai inalt Potential accesibil omului: "Veti face ceea ce am facut eu si mai mult decat atat".. Si asa va fi pentru sufletele care au in Inima invataturile Sale.. Asa va fi si pentru ceilalti care vin din urma. Si asta pentru ca Jocul Divin, chiar daca uneori pare "nebun", are un Sens Inalt, o Directie Infinita. Singura configuratie a Luminii care cuprinde Infinitul si il face accesibil este Iubirea. Iar iubirea nu abandoneaza niciodata, nu lasa pe nimeni in urma..

Introducere

Am vazut in mesajele precedente mecanismele de fragmentare naturale (pentru a da posibilitatea sufletului 7D sa traiasca experienta lumilor dense) si mai putin naturale (datorate traumelor). Pentru a accelera evolutia sufletelor ce se afla in forma umana, pentru a intra pe Spirala Ascensiunii si a ne re-uni cu Sufletul nostru Parinte aflat in 7D, pornind apoi in evolutie catre stadiul de Dumnezeu creator 12D, este imperios necesar sa realizam Reintegrarea Fragmentelor pierdute ale Sufletului. Momentul este Acum, pentru a putea beneficia de imensa Fereastra de Oportunitate data de Dispensele Divine.

Reintegrarea Sufletului

Energia Sufletului nu poate fi distrusa dar sufletul se poate fragmenta de nenumarate ori. Acest proces poate avea ca rezultat milioane de fragmente, precum spargerea unui cristal si, uneori, este foarte greu ca aceste fragmente sa fie re-unite intr-un tot unitar. Acesta este motivul pentru care avem pe Pamant atat de multe suflete ce par lipsite de putere, par sa aiba foarte putin control asupra vietii lor si par incapabile sa creeze, in afara unui nivel rudimentar, ceea ce doresc in viata.

Re-integrarea sufletului este procesul colectarii fragemntelor de suflet pierdute si aducerea lor impreuna in moduri care sa contribuie benefic la cresterea si evolutia acestuia in Lumile Luminii.
Multe din tehnicile de meditatie si vindecare sunt proiectate specific pentru a indeparta fragmentele altor suflete din campul nostru auric (aura) si a le inapoia proprietarilor de drept si pentru a ne re-capata fragmentele sufletului ce sunt prinse in aurele altor suflete.

Cum stim daca avem fragmente de suflet atasate altor suflete sau locuri ? In general, daca avem fragmente de suflet atasate altor suflete, acel suflet va fi des in mintea noastra si ne vom identifica constant cu el.
Daca avem parti de suflet atasate unor locuri, vom avea frecvent vise recurente despre acele locuri si ne vom gandi in mod constant la ele atunci cand suntem treji.

Cum chemam inapoi fragmentele sufletului nostru imprastiate prin Univers ? Acesta este unul din scopurile multor meditatii si tehnici de vindecare ce se disemineaza acum in lumea noastra. Una din tehnici este comunicarea cu aspectul sufletului din trecut (implicat intr-o trauma trecuta). Procedeul este descris in insemnarea mai veche de pe blog: (http://www.ablog.ro/maya_ra/2007-08-07/fragmentarea-si-reintregirea-sufletului.html). Poate sa para ca o contradictie eliberarea aspectelor de suflet pierdute in trecut in Lumina dar, atunci cand facem acest lucru, le eliberam practic din spatiul si timpul in care au ramas atasate. Atunci ele pot fi recuperate usor de catre Sufletul Parinte.PRELUARE DE PE BLOGUL AMINTIT

Afara ploua cu harnicie si simt cum "cad" din nou intr-o stare meditativa... Vremea a luat-o razna pe glob... Aici sunt inundatii si ceva mai incolo ard padurile... Dar multi dintre noi prinsi de capcana iluziei vietii orizontale nu prea au timp de contemplatii... Traim ultimele momente ale dramei umane, atunci cand intriga atinge cote maxime inainte de Punctul Zero..
Aceasta caracteristica a dramei a insotit constant vietile noastre pe Pamant... De fiecare data cand am fost adanc implicati intr-o drama, am lasat o parte din sufletul nostru in acea "zona" spatiu timp... Iar energia si forta de viata a sufletului s-a diminuat... Sufletul s-a fragmentat in piese multiple, imprastiate de-a lungul continuumului temporal al existentei noastre pamantesti... Pentru a merge mai departe pe spirala evolutiei in perspectiva transformarilor fantastice de pe Pamant este necesar sa ne "adunam" la loc, sa recuperam fragmentele noastre prinse in dramele prezente si trecute... Putini stiu ca asta este la indemana... Si mai putini stiu ca fragmentele noastre jinduiesc sa revina in esenta sufletului nostru... Dar, oare cum se poate realiza reintregirea ?
Ma asez confortabil, pe canapeaua din sufragerie si inchid usa ... Draga mea partenera de viata stie ca acela este momentul pe care il petrec cu mine insumi si nu ma deranjeaza... Ii sunt recunoscator pentru asta... Pornesc o muzica de relaxare si ma cufund in meditatie.... Studiez fiecare parte din corpul meu si o relaxez... Orice incordare dispare... Gandurile ca un ocean se linistesc... Valurile devin usoare unduiri ale apei mintii... Pana cand totul devine nemiscat... Undele cerebrale ajung in gama theta... Imi invoc prezenta Divina pe care o vad ca o lumina Aurie, radianta si plina de iubire... Lumina imi impregneaza fiecare celula precum si totalitatea constiintei mele... Corpul meu fizic devine un curent eteric, o unda de dragoste... Apoi aduc in ecranul constiintei una din dramele vietii mele din perioada de adolescenta... Calatoresc in corpul meu Auriu in trecut si ma vad cum umblam trist pe strazi iar viata mi se parea fara sens... Invaluiesc acel aspect al meu in lumina Aurie a prezentei mele Dumnezeiesti... Accelerez timpul pana cand manifestarea dramei s-a incheiat in trecut, lasand urmele de rigoare... Vorbesc cu eu cel de atunci si il indemn sa cheme inapoi toate fragmentele de suflet ramase prinse in drama... Sa le elibereze de orice implicare in acea drama... In tot acest timp il scald cu Lumina Aurie ... Si vad fragmentele sub forma de pachete de energie ce se reintregesc cu aspectul meu din trecut... Vad bucuria si linistea in dragul meu eu insumi din trecut... O unde de extaz si iubire imi strabate trupul Auriu pe masura ce simt vindecarea ce a avut loc. Apoi, purtat de dragostea Divina, ma reintregesc cu eu cel de atunci intr-un vartej de Lumina Aurie iubitoare si accelerez timpul pana in prezent... Constienta mea revine si ma simt intreg si eliberat de urmarile acelei drame...

Tocmai am trecut printr-o puternica sedinta de vindecare si reintregire... Accesibila oricui si adaptabila oricaror particularitati...


Am descris pana acum in seria de insemnari Anatomia Sufletului diverse aspecte ale evolutiei si fragmentarii sufletului. Se poate pune intrebarea: care este relevanta acestui subiect in anii ce urmeaza ?

Cu totii am auzit cu diverse ocazii expresia: "El/Ea este imprastiat/a astazi". Aceasta expresie poate fi luata literal, in sensul ca sufletul respectiv are aspecte/fragmente imprastiate in Univers. Acestea sunt experiente energetice ce pot fi simtite in forma fizica. Atunci cand suntem imprastiati, cand avem fragmente raspandite peste tot, ne simtim realmente epuizati, simtim ca nu avem energie sa cream ceea ce dorim. Trebuie inteles ca, pentru a fi puternici si creativi in aceasta lume, avem nevoie de Reintegrarea Sufletului. Trebuie sa aducem toate fragmentele noastre intr-un tot unitar. Daca nu facem asta, este ca si cum am conduce o masina la care nu functioneaza toti cilindrii.

Pentru a putea altera liniile temporale in mod semnificativ in scopul de a crea schimbarile ce le dorim in lumea noastra, este necesar sa avem un nivel rezonabil de integritate sufleteasca. Daca am fi avut acum toate piesele sufletului adunate in campul nostru energetic, daca am fi complet integri ca suflete individuale, chiar si un mic grup dintre noi ar fi suficient pentru a crea o Masa Critica ce ar vindeca intreaga planeta...

In mesajul viitor vom trece in revista modul in care transplanturile afecteaza sufletele. Intre timp, cine simte ca ii poate fi de folos, poate exersa meditatia din insemnarea de pe blog descrisa mai sus. Cine doreste, poate cerceta si alte metode de reintegrare a sufletului deoarece, indiferent de tehnica, procesul este de o importanta uriasa. In mesajele viitoare va fi detaliata si o alta meditatie prin care vom apela ghizii nostri in vederea re-intergrarii. Conteaza foarte mult constientizarea mecanismelor descrise aici si a cere din Inima aceasta re-integrare. Asta deoarece avem multi ghizi care se ocupa cu asa ceva, dar, trebuie sa ii ajutam si noi, punand Universul in miscare printr-o tehnica foarte simpla: A cere din Inima.


Anatomia Sufletului: Integritatea -> Practica meditatiei 1

Cuvant Inainte

Dupa ce am explorat tema Integritatii Sufletului, foarte importanta in contextul actual, a venit momentul sa fie inclusa aici si o meditatie. Printre cei care au descoperit insemnarile de pe blog sunt si incepatori, care si-ar dori sa aiba un reper care sa ii ajute sa mediteze. Pentru acestia am inclus insemnarile de fata, care isi doresc sa reveleze in cuvinte simple conditiile si Procesul Meditatiei.

Meditatia, ca si Dialog cu Dumnezeu, ceea ce este echivalent cu Dialogul cu Sinele Superior, este un proces care capata accente personale odata cu practica. Fiecare suflet are o vibratie si un context propriu, care isi pune amprenta asupra modului in care practica Meditatia. Cu toate acestea, exista un Model, un Reper ce poate servi ca Referinta pentru Inceput celor doritori. Spun asta aducandu-mi aminte de mine, de cautarile mele de inceput si de dificultatea de a gasi (la vremea respectiva) un astfel de model simplu, pe care sa pot incepe sa construiesc Dialogul Divin. Ceea ce veti citi pe parcursul urmatoarelor insemnari isi propune sa reveleze un Reper de inceput pentru practica Meditatiei, impreuna cu unele sfaturi care sa usureze initierea si perfectionarea Procesului.

Introducere

Acum milenii de timp, din referinta pamanteasca, Sufletele intrupate in forme umane au trecut prin ceea ce numi Cadere, cu alte cuvinte, reducerea vibratiei la nivelul Universului Fizic si pierderea Conexiunii cu Sinele Superior, cu Dumnezeu. Sufletul s-a fragmentat (asa cum am descris in mesajele precedente) si a devenit foarte greu sa mai existe Conexiunea Inalta. Aceasta nu a facut decat sa duca la o si mai mare scadere de vibratie, intr-un proces entropic, spirala a involutiei.

Forta de viata a inceput sa se diminueze in fragmente pierdute si in drama vietii 3D. Acum insa, dupa ce am fost lasati sa exploram pentru o perioada de timp Iluziile 3D, observand dificultatea cu care ne confruntam in Reintregirea Fiintei si refacerea Conexiunii Divine, Dumnezeu/Dumnezeita ne acorda un ajutor plin de dragoste prin Dispensele Divine (detaliate in mesajele precedente).

O lume a Iluziilor colapseaza pentru a fi re-creat Raiul pe Pamant. Pana atunci insa, va fi haos si vor fi turbulente. Este esential ca fiecare dintre noi sa se reconecteze rapid, prin procesul Meditatiei, la Dumnezeu din Interior. Meditatia este, in cuvinte simple, Dialogul cu Dumnezeu. Caderea a fost cauzata de Identificarea cu Iluziile Salii Oglinzilor, care este realitatea 3D. Ca urmare, printr-o logica simpla, Ridicarea necesita oprirea fluxului 3D prin Meditatie.

Ne aflam intr-o lume care permanent ne solicita actiuni si pare sa ne traga in toate directiile. Asadar, pentru a intra in Dialog Divin, este necesar sa ne gasim o perioada de timp de liniste, in care sa fim numai cu noi insine, chiar daca aceasta poate insemna de exemplu 10 minute zilnic (sau la cateva zile pentru persoanele deosebit de ocupate). 10 minute este perfect pentru inceput. In acele 10 minute, toate treburile zilnice 3D trebuie lasate deoparte pentru a putea obtine conditia absolut necesara Meditatiei: Linistea Mintii.

Linistea Mintii

Mintea noastra, prin Sub-Setul ei numit Intelect, este obisnuita sa fie permanent alerta la treburile "lumesti", adica procesele inerente functionarii in lumea 3D. Avand in vedere ca nu ne propunem sa ne izolam pe un varf de munte, trebuie desigur sa avem grija de tot ceea ce presupune functionarea noastra in aceasta lume. Cu toate acestea, pentru a putea intra in contact cu Sinele Superior, cu Dumnezeu, este necesar sa relaxam profund procesele gandirii dedicate treburilor lumesti, pana la oprirea totala a acestora in acel interval mic de timp, zilnic sau la cateva zile, pe care il alocam Meditatiei.

Pentru multi dintre noi, nu este un proces usor. Atunci cand nu sunt presati de evenimente (de exemplu cand calatoresc cu trenul sau cu metroul), oamenii prefera sa citeasca ziare de divertisment sau sa se "cableze" la MP3 playere, ipod-uri sau mobile. Foarte putini se relaxeaza pur si simplu. Si aceasta deoarece nu se considera pe Sine ca pe o bucurie, ca pe o bogatie de sentimente, senzatii si revelatii Divine pe care nici o jucarie tehnologica sau ziar de scandal nu ti-o poate da.

De aici, deducem cu o logica simpla o conditie esentiala pentru obtinerea Linistii Mintii:
• Constientizarea Sinelui (Superior) ca si Dumnezeu Nemuritor, acolo unde exista toate raspunsurile si solutiile...
Atunci cand intelegem acest lucru si il integram la un nivel rezonabil, nu ne vom mai identifica cu lumea 3D si vom incepe sa avem Liniste Interioara si Incredere. De ce este importanta aceasta inetelegere Acum ? Schimbarea Paradigmei de existenta si Contextul Cosmic de acum presupun Accelerarea profunda a perceptiei Timpului. Practic, totul se intampla din ce in ce mai repede si abia suntem la inceputul Accelerarii. Cei care sunt prinsi in Timpul secvential 3D prin indentificarea cu aceasta Lume (si implicit cu conditia de muritori) vor fi coplesiti de ceea ce se intampla, devenind un fel de zombie (imi cer scuze de comparatie dar este cea mai potrivita). Intelectul lor nu va face fata ratei de evenimente cu care ei se identifica si se va bloca precum un calculator pe care ruleaza foarte multe programe consumatoare de resurse.
De aici deducem printr-un alt proces logic simplu o alta conditie a obtinerii Linistii Mintii:
• Simplificarea vietii prin renuntarea la toate aspectele materiale, relationale, contextuale care nu ne mai servesc

Acesta este un subiect delicat, ce necesita mult discernamant. desigur ca nu trebuie sa renunti maine la serviciu, sa iti donezi casa la saraci si sa te refugiezi in padure (nici nu prea au mai ramas multe ). Ceea ce este insa recomandabil de facut este un inventar al tuturor relatiilor, posesiunilor materiale, contextelor care ne solicita multe resurse si timp. Mai este necesar sa cerem Divinitatii sa ne ajute in selectarea celor care ne sunt cu adevarat necesare. Apoi sa urmarim atent Raspunsurile Divine, fara a ne grabi sa luam decizii. Daca suntem inca in dubiu, este absolut in regula sa cerem lamuriri suplimentare. Apoi... sa observam atent ceea ce se intampla. Raspunsurile vin pe cele mai neasteptate cai..

Pentru a da o idee de aspecte ce ne iau forta de viata, dau exemplul unui prieten de al meu, care a mostenit foarte multe terenuri prin tara. Ati putea spune ca este norocos. Cu toate acestea, el nu avea resurse sa le cultive si in plus platea impozite. A dat cateva in arenda dar trebuia sa calatoreasca des acolo sa vada ce se intampla. Tot timpul era dispersat intre aceste preocupari si serviciul de baza. L-am intrebat (totul se petrecea acum cativa ani) de ce nu vinde unele dintre terenuri si sa pastreze numai pe cele de care se putea ocupa fara a face eforturi deosebite... Ce a facut, numai el stie deoarece a disparut din fluxul existentei mele. Am dat doar un exemplu pentru a fi clar la ce ma refer.

Sa exploram acum un alt aspect important al Linistii Mintii. Nu toata lumea va reusi aceasta dupa cateva zile de practica. Este necesara vointa, perseverenta si Incredere. La inceput, in Meditatie, vor mai apare ganduri generate de ego despre aspecte pe care acesta le considera esentiale de facut in cele 10 minute dedicate Dialogului cu Dumnezeu... Spre exemplu, poate sa sugereze ca avem un material de facut maine pentru serviciu sau ca este un meci la TV... Si aici este un aspect esential de care trebuie sa tina cont incepatorii:
• Nu trebuie sa ne luptam cu gandurile generate de Ego ci sa retragem energia cu care le alimentam

Aceasta lupta nu va genera decat fragmentare mentala si noi metode mai insidioase ale Ego-ului de a se face ascultat. Atunci, ce trebuie facut ?

Si acum introduc un concept intalnit in unele invataturi spirituale: Relaxarea gandului, sau, retragerea energiei atentiei noastre fata de gandurile 3D. Pentru inceput (apoi va deveni mult mai usor), etapele Relaxarii gandurilor 3D si retragerii energiei noastre din ele se realizeaza intr-un numar de pasi:
a) Analiza rapida a gandului: este ceva deosebit de important ? Am uitat ceva pe foc si trebuie sa intervenim imediat sau este ceva ce poate sa astepte 10 minute? De cele mai multe ori vom constata ca lumea poate continua sa existe 10 minute si fara participarea noastra activa..

b) Retragerea atentiei noastre de la acea forma gand (bazata pe linistea ce ne-o aduce faptul ca nu este ceva atat de important) si redirectionarea concentrarii pe Linste Interioara si relaxare

Incheiere

Am scris aceasta insemnare introductiva pentru a evidentia unele aspecte de care trebuie sa tinem cont atunci cand ne hotaram sa practicam Meditatia. Desigur ca nu trebuie toate realizate la perfectie inainte sa practicam. Practica trebuie inceputa imediat dar este necesar sa luam in considerare si cele de mai sus, asta pentru a nu ne trezi ulterior cu aspecte care ne saboteaza progresele.

Initial am dorit sa dau direct Meditatia Reintegrarii Sufletului dar mi-am dat seama ca sunt multe de spus inainte de a face asa ceva, pentru cei ce se afla la inceput. Ca urmare, vom mai avea cateva insemnari pe tema Meditatiei pentru a pregati un teren fertil. Vom explora etapele procesului meditativ si greselile in care poate sa cada practicantul Meditatiei, deci vom mai avea doua insemnari pregatitoare. Dupa aceea, va fi data Meditatia Reintegrarii Sufletului.

Anatomia Sufletului: Integritatea -> Practica Meditatiei 2

Cuvant Inainte

Am explorat in mesajul precedent ce este meditatia si care ar fi strategia din viata de zi cu zi pentru a facilita Dialogul cu Dumnezeu, sau, cu alte cuvinte, Dialogul cu Sinele. Sunt desigur mai multe aspecte si s-ar putea scrie o carte pe tema aceasta, dar, in formatul actual, cel mai potrivit este sa ilustrez aspectele principale, lasand pe cei doritori sa descopere si restul, pe masura practicii zilnice. De altfel, ceea ce am spus nu sunt lucruri noi, ci sunt prezentate in diverse forme si in alte invataturi ezoterice. Eu am punctat ceea am considerat esential in aceasta calatorie sacra de Redescoperire a Sinelui.

Din punct de vedere al sincronizarii temporale, practica Meditatiei este de extrema urgenta. Nu ca ceva presant si stresant, ci ca un portal de Inaltare spre adevaratul Sine si spre Raiul pe Pamant, chiar daca lumea exterioara se prabuseste. Raiul incepe in Interior, prin conectarea la Dumnezeu. Vom vedea in jurul nostru haos si confuzie, drama si disperare. Conectarea la Divinul din Interior este cea care asigura vibratia necesara sa fim purtati pe Drumul Optim al sufletului la acest sfarsit de ciclu cosmic, cand o noua lume se va naste pe ruinele celei vechi.

Ne putem intreba insa, dincolo de strategia recomandata in mesajul precedent, ce putem face sa integram practica Meditatie si in restul timpului, nu numai in cele 10 minute (sau mai mult, functie de posibilitatile fiecaruia) magice... Ei bine, se poate face ceva... Am scris ceva mai demult pe blog o insemnare numita Observatorul Vietii.. Pentru a integra cat mai bine frecventele inalte pe care le obtinem in Meditatie in viata de zi cu zi, este important sa devenim Observatorul propriei vieti in acelasi timp in care o traim. Cu alte cuvinte, sa fim in aceasta lume (sa participam la activitatile zilnice pe care le alegem) dar sa nu apartinem ei. Atunci cand ne observam viata dintr-o Perspectiva Inalta, modul in care cream si reactionam, in ideea de a gasi rapid zonele in care trebuie sa progresam (zonele in care mai avem de crescut), realizam in mod progresiv ceea ce se numeste Meditatie Traita.

Observarea propriei vieti in spiritul valorilor Iubirii si Compasiunii, in viziunea evolutiei Sufletului, trebuie sa aiba loc cu cat mai multa detasare si Iubire de Sine. Este esential sa nu ne judecam daca intr-o anumita situatie nu am facut alegerea cea mai inalta. Dupa cum am mai spus, Impecabilitatea se obtine numai atunci cand reusim sa ridicam suficient vibratia corpului fizic pentru ca acesta sa devina Corp de Lumina. Pana atunci, crestem si evoluam la fiecare "greseala" pe care o facem.

Cand Observarea Sinelui atinge un nivel critic, se produc anumite conexiuni sinaptice care permit manifestarea directa a Supraconstientului in viata de zi cu zi... Ramanem conectati la Dumnezeu din Interior chiar si in timpul celor mai "pamantesti" activitati. Noi solutii si inspiratii vin atunci cand avem nevoie de ele... Si incepem sa traim in Gratie Divina.

Etapele procesului Meditatiei

Cand am inceput sa scriu despre Meditatie, foarte multe idei mi-au inundat spatiul mental. Asa cum am spus mai sus, se poate scrie o carte voluminoasa despre subiect. Apoi, o voce discreta din interior mi-a soptit sa vorbesc despre ceea ce este esential si sa las pe cei doritori sa descopere, fiecare in felul sau, si celelalte aspecte personale sau nu, aferente Redescoperirii Sinelui ca si Dumnezeu Creator. O calatorie plina de Mister si provocari, dar cu beneficii inimaginabile: Redescoperirea Sinelui.

Secretul reusitei procesului Meditativ nu consta in tehnici deosebit de laborioase ci in dedicatie, credinta in Sine si in implicarea tuturor aspectelor Sinelui in Meditatie. Ma refer aici in mod deosebit la Corpul Fizic, Corpul Emotional si Corpul Mental. Tehnicile speciale trebuie aplicate numai dupa un anumit nivel, atunci cand casuta Sufletului este luminoasa si primitoare, ele reprezentand cireasa de pe tort... Altfel, nu reusim decat sa ne dezechilibram si sa cadem mai de sus..

Sa vedem deci din puct de vedere al esentei care sunt etapele procesului meditativ:

a) Alegerea Locului

Fiind un Dialog cu Sinele, Meditatia presupune sa avem un spatiu sacru, in care sa nu ne deranjeze nimeni. In acest caz, ajuta daca avem un locsor al nostru, un fel de mic altar. Acolo putem eventual (nu este obligatoriu) sa punem cateva cristale, iconite si orice ne ajuta sa cream o atmosfera sacra. Trebuie inteles ca aceste obiecte nu au o putere in sine decat cea pe care noi le-o acordam.

Daca nu avem un asemenea loc pe care sa il folosim in mod regulat, este de folos sa gasim un locsor mai retras, unde sa avem putina liniste macar 10 minute. In cele din urma, dupa ce reusim sa ne linistim mintea, locul nici nu va conta prea mult. Spatiul Sacru al Meditatiei va fi permanent acolo unde ne aflam.

In ceea ce priveste pozitia, este de folos daca avem un scaun comod, cu spatar, care sa ne ajute sa tinem coloana vertebrala relativ dreapta (nu neaparat verticala). Desigur ca nu trebuie sa stam smirna, dar nici ghemuiti. Daca este greu pentru inceput, se poate adopta si pozitia culcat (pe o canapea de exemplu), dar trebuie sa avem grija sa nu adormim.

Este de folos sa avem in fundal o muzica de relaxare, in surdina. Muzica de Meditatie nu trebuie sa aiba variatii bruste, ci trebuie sa fie lina si sa ne dea o senzatie placuta. Din fericire, in magazine se gasesc acum foarte multe CD-uri cu astfel de muzica. Eu am cumparat la inceput cateva pana m-am stabilit la doua pe care le folosesc de ani buni.

In ceea ce priveste intervalul orar, fiecare practicant are posibilitatile sale. Eu prefer seara tarziu, dupa ora 0, atunci cand zgomotul ambiant se micsoreaza si mintea tinde in mod natural sa se linisteasca. Se spune ca momentele cele mai favorabile sunt dimineata, chiar dupa trezire si seara inainte de culcare. Dar, asa cum am spus, fiecare practicant are particularitatile lui si poate alege momentul favorabil. In cele din urma, nici asta nu va mai conta deoarece vom intra in mod natural in Meditatie la locul si timpul pe care il alegem, indiferent de circumstantele exterioare.

b) Relaxarea

Dam drumul la muzica de relaxare in surdina, atat cat ne simtim confortabil (nici tare sa ne deranjeze, nici foarte incet sa fie acoperita de zgomte perturbatoare).

Corpul fizic: ne alegem pozitia comoda, fie in capul oaselor (pe scaun) fie culcat. Daca stam pe scaun, spatele va tinde in mod natural sa se curbeze un pic iar capul sa se aplece. Este desigur acceptabil si ajuta relaxarea. Trebuie sa ne sprijinim de spatar pentru a relaxa cat mai multi muschi. Dupa stabilirea pozitiei optime din punct de vedere al comoditatii si relaxarii, incepand de la cap si continuand spre picioare, verificam fiecare zona a corpului, fiecare muschi pentru a vedea daca exista tensiune sau incordare. Daca exista, relaxam zona respectiva. Acest proces se face rapid dar cu atentie pentru a nu ne scapa vreo zona tensionata. Respiratia trebuie sa fie adanca si relaxata, adica intr-un ritm lent, fiecare dupa cum se simte confortabil

Apoi trecem la corpul emotional si mental: Studiem daca exita emotii, ganduri, nelinisti fata de ceva anume. Daca da, vedem despre ce este vorba rapid si cat de important este in acel moment. Daca am uitat ceva pe foc, desigur ca trebuie sa intervenim. Totusi, de cele mai multe ori, vom observa ca nu este nevoie de o actiune directa in acele 10-15 minute de dialog cu Dumnezeu. Asadar, relaxam emotiile si gandurile.

c) Initierea

Dupa ce reusim sa avem un corp fizic relaxat si intr-o pozitie comoda, corpurile emotionale si mentale linistite si relaxate, a venit momentul sa initiem procesul Meditatiei. Pentru aceasta, respiram adanc de cateva ori. Trebuie pe cat posibil sa expiram cat mai mult din aerul pe care il avem in plamani si sa inspiram adanc pentru a-l inlocui. Facem asta relaxati si fara sa ne sfortam, atat cat ne simtim confortabil. Dupa 3-4 respiratii adanci, trecem la o respiratie lenta si linistita.

Urmeaza acum sa atingem starea Theta a undelor cerebrale.
Pentru aceasta, exista diverse tehnici, din care eu voi enumera cateva:
• numaratoarea inversa: se numara lent de la un numar spre 1. Putem de exemplu sa numaram de la 20 la 1. Aceasta se face intr-un ritm lent, focalizandu-ne atentia asupra procesului.
• vizualizarea unei spirale care tinde spre un punct aflat la infinit
• focalizarea atentiei pe respiratie, care trebuie sa fie lenta si linistita.
• diverse ritmuri muzicale care induc starea de transa

Exista multe alte tehnici pe care le puteti gasi in materialele ezoterice. Cu timpul, trecerea in stare theta se va face ln momentul intentiei si nu va mai fi nevoie de nici o tehnica. Exista oameni care sunt in mod natural in stare Alfa sau Theta chiar si in timpul activitatilor zilnice.

d) Invocarea protectiei

Este esential ca inainte de fiecare meditatie (si chiar la inceput de zi si in momentele pe care le presimtim critice) sa invocam Protectie. Una din protectiile de baza (vom dezvolta in mesajul viitor) este sa cerem sa fim invaluiti si protejati de Lumina Aurie a Prezentei noastre Divine. Ajuta (dar nu este obligatoriu daca exista persoane care au dificultati in vizualizare) sa vizualizam Lumina Aurie cum coboara prin chakra Coroanei (crestetul capului) si ne invaluie tot corpul pana la picioare, radiand si in exterior. Prin vizualizare implicam si corpul Mental. Dincolo de vizualizare, este important sa Simtim si sa Stim ca Lumina Aurie ne invaluie, ceea ce implica si corpul emotional. Practic simtim ca facem o baia calda si iubitoare de Lumina Aurie.

e) Contemplatia (invocarea/simtirea/vizualizarea in acord cu scopul meditatiei)

In aceasta etapa contemplam tema Meditatiei. Aceasta poate fi foarte variata :
• Invocatii: atunci cand cerem Prezentei noastre Divine si ghizilor spirituali sa ne ajute in anumite domenii
• Vizualizari: acestea pot completa invocatiile sau pot fi folosite pentru a crea portaluri catre anumite stari sau informatii subtile
• Simtirea: completeaza de asemenea invocatiile sau vizualizarile pentru a implica si corpul emotional in tema meditatiei. De exemplu, atunci cand invocam ajutorul ghizilor, folosim Corpul Mental. Cand si Simtim ca ne ajuta, ceea ce aduce emotia Dragostei si Bucuriei de a fi auzit, implicam si Corpul Emotional, ceea ce ajuta foarte mult ghizii sa ajunga mai aproape de noi. Fara Simtire, invocatiile nu reprezinta decat un simplu Joc Mental si nu o Meditatie.

f) Receptia

Dupa etapa Contemplatiei, cand ne focalizam pe Tema Meditatiei, urmeaza etapa Receptiei, atunci cand Focalizarea se relaxeaza si pur si simplu Primim cu Dragoste si Gratitudine ceea ce am cerut.. Ramanem relaxati si linistiti, cu mintea golita de ganduri..

g) Iesirea din meditatie

In momentul cand simtim ca este de ajuns, am primit la nivel subtil ceea ce am cerut (sau am atins starea pe care o doream, in functie de Tema Meditatiei), ne pregatim sa revenim cu picioarele pe pamant. Este bine sa respiram adanc si relaxat de cateva ori, apoi, incet incet sa ne miscam corpul fizic si sa revenim in Forma.


...................

Si iata, deducem din cele de mai sus, cat de usor este sa meditezi. Desigur, ceea ce am spus aici este un cadru simplificat, dar nu mai putin eficient atunci cand este practicat cu credinta si iubire. Dupa o vreme de practica, multe se vor revela cautatorilor sinceri. Progrese importante vor fi obtinute si daruri care ne vor implini cu adevarat si ne vor ajuta sa trecem cu bine catre Noul Pamant.

In mesajul viitor va fi detaliata, respectand cadrul de mai sus, o meditatie pentru Reintegrarea Sufletului. Puterea meditatiei nu este de fapt data de sintaxa invocatiilor ci de dorinta, sinceritatea si credinta practicantului. Atunci cand meditam, intram in Centrul Fiintei noastre, acolo unde ne asteapta cu dragoste Dumnezeu. Este o calatorie plina de Misterul Iubirii.. Este o calatorie catre noi insine, cei care suntem cu Adevarat.


Anatomia Sufletului: Integrarea -> Meditatia reintegrarii

Cuvant inainte

Dupa introducerea de rigoare in domeniul meditatiei, iata ca a sosit vremea sa fie detaliata si meditatia propriu-zisa, dedicata purificarii si integrarii Sufletului, aspecte deosebit de importante in aceste vremuri.

Poate unii dintre cititorii noi sositi in domeniul meditatiei au inceput deja sa exerseze relaxarea si linistea mintii. Meditatia care urmeaza nu este deosebit de complicata. "Cere si ti se va da". Vom folosi acest principiu divin pentru a pune in miscare energiile benefice prin invocari. Sintaxa invocarilor nu este atat de importanta pe cat este Credinta in Sine, A Simti si A Sti ca rugile noastre sunt ascultate si indeplinite in cel mai benefic mod cu putinta. Etapele procesului meditativ au fost detaliate in mesajul precedent si trebuie urmate in ordinea care a fost data. Ceea ce vom trata acum, in mod specific, va fi etapa Protectiei si perechea Contemplatie (invocatie) - Receptie specific pentru meditatia Integrarii.

Protectia

Aici vom folosi urmatoarea invocare:
• Invoc acum cea mai inalta Protectie Divina, in timpul meditatiei si in fiecare moment al zilei in care este necesar. Cer ca Spatiul meu Sacru sa fie scaldat si protejat de Lumina Aurie a Prezentei mele Divine. Cer ca Lumina Albastru-Turcoaz a arhanghelului Mihail sa ma inconjoare si sa ma protejeze in timpul acestei meditatii.
Dupa ce rostim calm dar ferm aceasta invocare in etapa protectiei (vedeti mesajul precedent), este de folos sa vizualizam o Lumina Aurie coborand din ceruri prin chakra coroanei (crestetul capului) prin tot corpul. Corpul nostru straluceste de Lumina Aurie. Vizualizam apoi al doilea strat al Protectiei, Lumina Albastru-Turcoaz a arhanghelului Mihail. Aceasta inconjoara corpul nostru, scaldat si impregnat de Lumina Aurie a Prezentei noastre Divine. Vizualizam si al treilea strat de protectie, ce inconjoara stratul turcoaz. Acest al treilea strat este format tot din Lumina Aurie a Prezentei noastre Divine.

Ca analogie, pentru a fi mai usor, putem sa vizualizam si sa ne simtim ca intr-un Ou Divin, unde "galbenusul" suntem noi, scaldati in lumina Aurie, "albusul" este Lumina Albastru-Turcoaz a arhanghelului Mihail, iar "coaja" este formata tot din Lumina Aurie. Cei care au dificultati in vizualizare nu trebuie sa isi faca probleme. Este foarte important sa Simtim si sa Stim ca straturile de protectie evocate mai sus si invocate in momentul anterior functioneaza.

Daca reusim si in timpul zilei (atunci cand nu suntem prinsi in treburi urgente) sa simtim aceasta protectie (ceea ce este echivalent cu invocarea si receptia ei), este foarte folositor.

Urmatoarea etapa dupa Protectie este Contemplatia.

Contemplatia


Aici vom folosi cateva invocari, intr-o ordine care trebuie respectata, deoarece fiecare creeaza premisele pentru cea care urmeaza. Este important sa cerem din inima, sa simtim emotia constientizarii faptului ca suntem ascultati, ca locul nostru de meditatie este populat de ingeri, ghizi spirituali si maestri inaltati.. Simtiti emotia faptului ca ei se afla langa voi, exact in locsorul vostru de meditatie si va privesc cu dragoste. Asteptau de mult sa ii chemati si vin cu bucurie sa dea o mana de ajutor. Invocarile se vor rosti cu calm, cu Simtire si emotie. Intre ele se va face o pauza de 1-2 minute pentru a ne permite sa Simtim si sa ne concentram energia in cuvintele pe care le rostim.
• Invoc acum cu gratitudine Prezenta si Puterea dragilor mei Sananda (Iisus), a arhanghelilor, ingerilor si maestrilor inaltati din cea mai pura Lumina Divina sa ma asiste in meditatia de astazi in cel mai benefic mod cu putinta
• Iert din Inima si in totalitate, pe toti aceea care mi-au provocat traume sau neajunsuri in aceasta viata si in celelalte vieti si ii eliberez de orice fel de consecinte ale actiunilor lor. Ii binecuvantez pe toti aceea care in aceasta viata sau in alte vieti mi-au facut rau si radiez catre ei Iubire si Compasiune. Noi toti suntem Copiii Inocenti ai lui Dumnezeu si nimeni si nimic nu va putea schimba aceasta. Noi Unul suntem.
• Ma iert din Inima si in totalitate pe mine insumi pentru orice rau pe care l-am facut altui suflet, in aceasta viata si in celelalte vieti. Ma iubesc si ma accept in totalitate, asa cum sunt, copil neprihanit al lui Dumnezeu. Nimeni si nimic nu va putea vreodata afecta Inocenta mea Divina.
• Cer cu gratitudine ca orice fragment al altui suflet, legatura energetica, forma gand, implant sau energie sau tipar energetic care are alt rezultat decat cel mai inalt bine al meu sa fie indepartate in totalitate din campul meu energetic, in cel mai rapid si benefic mod Divin. (aici ajuta sa vizualizam dupa invocare cum Lumina Aurie patrunde in toate straturile noastre energetice, indepartand impuritatile)
• Cer cu gratitudine ca toate fragmentele sufletului meu pierdute in spatiu si timp si in alte dimensiuni sa fie reintegrate in fiinta mea in cel mai rapid si benefic mod Divin. (aici ajuta sa vizualizam pachete energetice de Lumina, fragmentele noastre, cum vin din spatiu si sunt reintegrate in aura noastra energetica).
Dupa aceasta, cu mintea linistita si relaxata, ramanem in meditatie cateva minute pentru a intari efectul afirmatiilor si a da posibilitatea Maestrilor sa lucreze asupra noastra (etapa Receptiei).

Incheiere

Aceasta este o puternica sesiune meditativa de purificare si integrare a Sufletului. Daca este practicata cu Iubire si Compasiune fata de Sine, cu Concentrare si implicare emotionala, rezultatele vor fi cu atat mai bune. Este posibil chiar ca o singura meditatie sa reintegreze un numar mare de fragmente. Cu toate acestea, traim intr-o lume care face tot posibilul sa ne fragmenteze. Asadar, Repetitia este cheia Succesului. S-ar putea sa doriti sa schimbati sintaxa invocarilor in cuvinte cu care va simtiti mai bine. Este absolut OK atat vreme cat este inteleasa ideea si ordinea energetica a procesului.

Mai este posibil pentru cei care sunt la inceput sa fie greu de retinut toate invocarile si afirmatiile pentru a fi rostite in meditatie. Ei bine, nu este nimic grav. Se pot face meditatii separate, in zile separate cu numai una din afirmatii zilnic. Asadar, se urmeaza etapele detaliate in mesajul precedent, doar ca la etapa contemplatiei se foloseste numai una din afirmatiile date aici, in fiecare zi.